Kennisplatform asbest
gerelateerde case
Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Sinds de eerste druk van Asbestfeiten in 2009 is de asbestmarkt nog steeds volop in beweging. Met alle belangrijke ontwikkelingen in wet- en regelgeving in de afgelopen jaren, is het hoog tijd voor dit nieuwe boek: Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen.

Handhaving en toezicht

Uitnodiging 7 maart: installatiebranche en industrie in gesprek over asbest

Op dinsdag 7 maart schuiven de installatiebranche, de industrie en Inspectie SZW aan voor een rondetafelbijeenkomst in Amsterdam. Bent u er ook bij?

Bij het asbestvraagstuk in de industrie staat snel schakelen voorop. Dit geldt niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook voor eventuele aannemers vanuit de installatiebranche. Allemaal dragen ze een stuk verantwoordelijkheid als het aankomt op asbest op plants of in installaties. Hoe zorgen zij voor een soepele samenwerking? En wat is de rol van Inspectie SZW in dit verband? 

INSPECTIE SZW

De samenwerking tussen industrie en installatiebranche op het asbestvraagstuk zorgt soms voor onduidelijkheden of discussie. Terwijl het doel voor beide partijen helder is: de klus moet zo snel mogelijk geklaard worden, op een manier die voor alle partijen veilig is.

Bij eerdere bijeenkomsten is gebleken dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over veranderende asbestwet- en regelgeving. Er is duidelijk behoefte aan een dialoog met die derde speler in het veld: Inspectie SZW. Daarom zijn zij ditmaal ook van de partij.

INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

Uiteraard biedt deze rondetafelbijeenkomst de aanwezigen de mogelijkheid om in een informele en open setting met elkaar in gesprek te gaan. Door kennis en ervaring met elkaar te delen, komen we wellicht tot innovatieve oplossingen en meer onderling begrip voor elkaars werkveld. Ondertussen kunt u genieten van een heerlijk driegangendiner.

PRAKTISCH

Wanneer?   Dinsdag 7 maart
Hoe laat? Van 16.00 tot 20.00 uur

Waar?
 

Kantoor SGS Search
Petroleumhavenweg 8, Amsterdam

PROGRAMMA

16.00 uur Ontvangst
16.30 uur
 
Opening en voorstelronde door dagvoorzitter Udo Waltman
Directeur SGS Search
17.00 uur  Overzicht wetswijzigingen in de asbestmarkt
17.30 uur
 

Presentatie Marco Heyndijk
KAM-coördinator bij Stork Technical Services

18.00 uur Korte pauze
18.15 uur
  

Presentatie Freddy Massen
Chemical Safety & Asbestos Expert bij Sitech Services

18.45 uur
 

Presentatie Anja van Weezel
Inspecteur bij Ministerie van SZW

19.15 uur  Discussieronde
19.50 uur  Conclusie en afsluiting
20.00 uur   Einde bijeenkomst 

AANMELDEN

Schuift u op 7 maart aan, samen met vakgenoten uit de industrie en installatiebranche? Een e-mail naar kim.van.der.sangen@sgs.com volstaat om u te verzekeren van een plek. Deelname is geheel kosteloos. Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Gerrit Dijkhuis via gerrit.dijkhuis@sgs.com of 088 – 214 66 00.

We kijken uit naar uw komst!

Hans de Jong MRICS

24 januari 2017 › 1508 x bekeken