Kennisplatform asbest
gerelateerde case
Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Sinds de eerste druk van Asbestfeiten in 2009 is de asbestmarkt nog steeds volop in beweging. Met alle belangrijke ontwikkelingen in wet- en regelgeving in de afgelopen jaren, is het hoog tijd voor dit nieuwe boek: Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen.

Onderzoek, sanering en controle, Handhaving en toezicht, Blootstelling en grenswaarden, Kennisdeling, Over Search

Grenswaarde amfibool asbest op 1 januari naar 2000 vezels/m³

De grenswaarde voor amfibool asbest wordt op 1 januari 2017 verlaagd van 10.000 vezels/m³ naar 2000 vezels/m³. Dit heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag gepubliceerd in het Staatsblad.

De publicatie in het Staatsblad vindt u hier.

Uit onderzoek van de Gezondheidsraad in 2010 bleek dat de grenswaarden voor asbest verlaagd moeten worden om mensen die tijdens hun werk met asbest in aanraking komen beter te beschermen. De grenswaarde voor chrysotiel asbest is in 2014 al verlaagd naar 2000 vezels/m³. Nu volgt dus ook de grenswaarde voor amfibool asbest. Een verdere verlaging naar de aanbevolen 300 vezels/m³ wordt op dit moment door de SER niet haalbaar geacht. Over maximaal vijf jaar zal de SER hier opnieuw onderzoek naar doen.

Wij houden u de komende tijd op de hoogte over wat de gevolgen van deze grenswaardeverlaging voor u zijn. We berichten hier regelmatig over op deze website, op Twitter en op LinkedIn. Daarnaast organiseren we binnenkort enkele kennissessies om de gevolgen met u te delen en te bespreken.

Udo Waltman

29 september 2016 › 2341 x bekeken
0 reactie(s)