Kennisplatform asbest
gerelateerde case
Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen

Sinds de eerste druk van Asbestfeiten in 2009 is de asbestmarkt nog steeds volop in beweging. Met alle belangrijke ontwikkelingen in wet- en regelgeving in de afgelopen jaren, is het hoog tijd voor dit nieuwe boek: Asbestfeiten; een perspectief op de asbestketen.

Onderzoek, sanering en controle, Handhaving en toezicht, Blootstelling en grenswaarden, Kennisdeling

Asbestwetgeving: wat verandert er in 2017?

Een nieuw jaar: één waarin veel staat te gebeuren in de asbestwereld. De grenswaarde voor amfibool is verlaagd en de risicoklasse-indeling aangepast, de SC 530 en SC 540 gaan op de schop, er komt een nieuwe NEN 2990 en het gebruik van het LAVS wordt verplicht. Benieuwd wat dit voor u betekent? SGS Search maakte voor u per thema een overzicht.

Verlaging grenswaarde amfibool

Vanaf 1 januari 2017 geldt er een lagere grenswaarde voor amfibole asbest. Daarmee is ook de risicoklasse-indeling aangepast. 

Download nu!

Certificatieschema's op de schop

De SC 530 en SC 540 worden samengevoegd in één certificatieschema voor inspectiebureaus en asbestsaneerders.

Download nu!

Nieuwe NEN 2990

De NEN 2990 wordt aangepast aan de hand van de nieuwe risicoklasse-indeling en de inzichten die de afgelopen jaren zijn opgedaan. 

Download nu!

Verplichtstelling LAVS

Vanaf 1 maart 2017 zijn gecertificeerde bedrijven voor asbestinventarisatie en –verwijdering verplicht om te werken met het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). 

Download nu!

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze wijzigingen? Of bent u benieuwd wat het voor uw specifieke situatie betekent? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 088 - 214 66 00 of asbest@sgssearch.nl. 

Udo Waltman

05 januari 2017 › 3193 x bekeken